Ben Rietdijk
Geboren in 1969 en vader van Sabine van 16 en Vajèn van 6 die ook lekker op Judo zit. Op 5 jarige leeftijd ben ik zelf gestart met Judo en enkele jaren later met Karate en Jiu Jitsu. In die tijd veel wedstrijden gedraaid in alle disciplines. Met Judo suptop gedraaid in Nederland en in Jiu Jitsu op WK niveau aardig wat medailles bij elkaar gewonnen😉. In die periode WK medailles, Europees kampioen, brons op de World Games en 5 keer Nederlands kampioen geworden.
Op mijn 16e jaar had ik het diploma Jeugdjudoleider en daarna Judo en Jiu Jitsuleraar A en B behaald, opleiding Topcoach5 en docent geweest op het CIOS Haarlem voor het hoofdkeuzevak Judo en de eerstejaars studenten. Verder 4e dan Judo, 4e dan Jiu Jitsu en 1e dan Karate.
Ik geef dus al 35 jaar Judoles. In de beginperiode bij een sportschool in Overveen en later in mijn eigen sportcentra, vooral in Velserbroek. 

Hierin jaren heel succesvol geweest met recreatie en topjudoka’s. Meer dan 200 judoka's en jiu-jitsuka's opgeleid tot zwarte band en met veel top judoka’s de hele wereld over geweest voor Judo wedstrijden en trainingsstages en aardig wat ‘goed materiaal” kunnen afleveren. Huidige wereldtopper Frank de Wit stond jaren op de mat maar ook de Heemskerkse Michelle Diemeer won veel titels, waaronder Nederlandse en Europese titels. 

Met Linda Bolder ben ik jaren op pad geweest en dit resulteerde o.a. in diverse EK titels, 7e op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en mooie Grand slam overwinningen in Parijs en Tokyo. Op onze facebook pagina “Topjudo Ryu Heemskerk” staat ook nog aardig wat historie over de oudere groep judoka’s.

Behalve dat de vechtsporten altijd een rode draad in mijn leven zijn geweest ben ik ook op mijn 24e gestart met mijn 1e sportcentrum.

Na 25 jaar ondernemen heb ik in 2019 afscheid genomen van dit grote sportcentrum en ben mij gaan richten op kleinschalige sportconcepten. Met Reshape Your Body in Driehuis en Santpoort Noord richt ik mij vooral op trainen met de Milon cirkel, Personal Trainingen en een nieuw Boksconcept.

Voordeel is dat ik mij vooral weer bezig kan houden met mijn favoriete sporten; Judo en Jiu Jitsu

Danae Schneider

Geboren in 2002 en vanaf mijn 5e bezig met judo. Ik heb altijd getraind bij Ben Rietdijk en later ben ik door gestroomd naar het regionale trainingsprogramma. Wat begon bij 1 training per week eindigde met 11 trainingen per week en veel europese toernooien. In Nederland in de top van mijn gewichtsklassen en ook op europees niveau kon ik leuk meedraaien. 3e van Nederland geworden en ook in Tsjechie een mooie 5e plaats behaald op de european cup. 

Nu help ik op de maandag middag mee met de judotrainingen en ga ik zodra het mogelijk is verder met de opleiding judoleraar. Om door te kunnen stromen in het training geven en opleiding van nieuwe judokas. 

Naast judotrainingen geven studeer ik ook nog fysiotherapie. Hier zit ik in mijn eerste jaar en ben ik erg geïnteresseerd in de sportieve kant van de fysiotherapie. Dit kan soms erg van pas komen tijdens de judo activiteiten.


Brons op de World Games in 1996

Finale EK Jiu Jitsu 1995 Athene

arrow_drop_up arrow_drop_down