22 juni 2021 

Hoe zit het met de exameneisen?

Exameneisen bij Judo Ryu Rietdijk

In de week van 28 juni t/m 3 juli staan er weer de examens gepland voor de judoka's en jiu-jitsuka's.

Tijdens de lessen in Sporthal Waterwijk in Beverwijk (maandag), De Bareel in Heemskerk (dinsdag), Sporthal de Velst in Heemskerk (vrijdag) en in het NS stationsgebouw in Santpoort-Noord (zaterdag) kunnen de judoka's en jiu-jitsuka's examen doen voor de volgende band of slip. Voor de ouders is het mogelijk om te komen kijken met uitzondering van de lessen op dinsdag in de Bareel. Er mogen helaas nog geen ouders naar binnen in de basisschool.

De exameneisen zijn vastgelegd door de Judo Bond Nederland, die dit in de opleiding tot Judoleraar/Jiu-Jitsuleraar aanleren aan de docenten en staan ook op de site www.jbn.nl  

Daarnaast is er ook een meerjaren opleidingsplan geschreven met hoe je in de verschillende leeftijdsvormen het beste Judo (en Jiu Jitsu) kunt aanleren. Met 35 jaar ervaring heb ik hier in de afgelopen jaren uiteraard wel een eigen methodiek in ontwikkeld.


Als gediplomeerd Judoleraar B en Jiu Jitsuleraar B mag ik in mijn eigen school gradueren tot de bruine band (1e kyu). Als ze opgaan voor de zwarte band moeten ze 16 jaar zijn en dit is dan in het district met 3 examinatoren van verschillende clubs. Met ruim 200+ leerlingen die in de afgelopen 25 jaar een zwarte band of hoger behaalden is dit ook weer een kwestie van tijd voor deze nieuwe generatie.

Ik heb er in ieder geval zin in👌🏻Hoe de slippen en banden opgebouwd worden kun je hieronder zien.


Over de schrijver
Al mijn hele leven "sportgek", gestart op 5 jarige leeftijd op de judomat en dit niet meer losgelaten. Naast de Budo sporten Judo, Karate en Jiu Jitsu al 36 jaar werkzaam als judo/jiu jitsu leraar en (personal) trainer. Verder al 27 jaar bezig als ondernemer met mijn Judo Ryu Rietdijk en Reshape Your Body studio's.
Reactie plaatsen