JUDO

Heb jij je wel eens afgevraagd wat judo is? Judo is een hele bekende en populaire zelfverdedigingssport. Het doel van de sport is om zoveel als mogelijk is gebruik te maken van de snelheid en kracht van je tegenstander. Het is dus de bedoeling dat je je eigen balans behoudt terwijl je je tegenstander uit balans brengt. Daarnaast is de sport een hele goede manier om op elke leeftijd met het hele lichaam te bewegen. Op een speelse wijze leren de kinderen omgaan met de technieken, maar vooral ook te werken aan respect, zelfvertrouwen, discipline en samen te werken.

Judo = Duo

Judo (en TuimelJudo) wordt gegeven door gediplomeerde judodocenten en is toegankelijk vanaf 2,5 jaar oud.

Bij de Tuimeljudo lessen worden er veel basisvormen van het bewegen geoefend, zoals kruipen, lopen, huppelen, hinkelen maar ook uiteraard verschillende stoeivormen. De Tuimellessen duren 45 minuten en zijn vooral voor de kinderen vanaf 2,5 t/m 4 jaar.

De judolessen starten vanaf 4 jaar. In de lessen is er veel aandacht voor de diverse judotechnieken, maar trainen de kinderen ook hun motorische vaardigheden met dit spel. Door de duidelijke regels, structuur en veilig gecreëerde omgeving is er voor elk kind een plekje op de judomat.

De technieken die de judoka's aanleren worden een paar keer per jaar met een slip/bandexamen getoetst en dan kunnen de kinderen weer een stapje verder komen op weg naar de zwarte band. Hoe mooi is het om te zien dat de kinderen trots deze ervaring laten zien.

Naast de lessen en examens houden wij ook een "Randori" competitie. Bij deze competitie kunnen de kinderen, in de veilige omgeving van onze eigen club, de geleerde technieken toe te passen in veilige wedstrijdvormen.

Video Aspect Ratio: 9:4

Voorbeeld transitie van Tachi Waza (staand judo) naar Ne Waza (grond judo) met een armklem

Tuimeljudo met Ben en Vajèn

Rietdijk