09 juli 2023 

Tijd voor iets nieuws....

Tijd voor iets nieuws...Bijna 29 jaar geleden (!) startte ik met mijn Judoschool en ging gelijk aan de slag met Tuimeljudo. In die tijd waren er nog niet zoveel clubs en judoleraren die met deze kleine strijders tussen de 2,5 en 4 jaar de mat op gingen en veel collega's vonden dat toen veel te jong.
Maar gelukkig zijn er tegenwoordig meer judoleraren die zien waarom Tuimeljudo zo goed is voor kleine kinderen. 

Wekelijks sta ik nog steeds op de judomat met deze kleine kids.
Het Tuimeljudo is in mijn judoschool een belangrijk onderdeel. 
Wekelijks zijn er 6 Tuimeljudo groepen actief in Haarlem, Santpoort-Noord en Heemskerk.
Bij het Tuimeljudo voor de 2,5 tot 4 jarigen gaat het niet om worpen maken en om van elkaar proberen te winnen, maar staat plezier maken en de ontwikkeling van sociaal-emotionele ontwikkeling en de motorische ontwikkeling voorop en zien wij de kinderen mooie stappen maken naar zelfstandigheid en gewenst sociaal gedrag.
Met deze gerichte aandacht en ondersteuning zien wij de kinderen groeien in bijvoorbeeld hun zelfvertrouwen, zelfbeheersing, veerkracht en daadkracht, doorzettingsvermogen en het vermogen om samen te werken.
En hoe mooi is het dat nu tientallen oud judoka's, waaronder ook oud Olympiër Linda Bolder wekelijks met hun kinderen weer de mat op komen en ze dezelfde normen en waarden willen doorgeven die ze zelf ook hebben meegekregen😉

En het werd dus tijd voor iets nieuws...alle Tuimeljudo kids hebben "examen" of eigenlijk een feestje gehad voor hun Tuimeljudo band.
En de Tuimelband (een witte band met een gele streep erdoorheen) is vooral ook bedoeld als een mooie beloning van een seizoen Tuimeljudo. Een mooie witte band met een gele streep erdoorheen.
#mooistevak #judoleraar #tuimeljudo #haarlem #santpoortnoord#heemskerk #beverwijk #judoryurietdijk

Over de schrijver
Al mijn hele leven "sportgek", gestart op 5 jarige leeftijd op de judomat en dit niet meer losgelaten. Naast de Budo sporten Judo, Karate en Jiu Jitsu al 36 jaar werkzaam als judo/jiu jitsu leraar en (personal) trainer. Verder al 27 jaar bezig als ondernemer met mijn Judo Ryu Rietdijk en Reshape Your Body studio's.
Reactie plaatsen