05 juni 2021 

WK JUDO in Boedapest 6 t/m 13 juni

WK JUDO in Boedapest

Vanaf morgen, 6 juni, start het WK Judo in Boedapest. Als judoliefhebber altijd een mooi toernooi die je het liefste "live" wilt volgen, maar met de huidige video technieken op www.ippon.org is het ook heel leuk om thuis te volgen en partijen terug te kijken.

Mijn eerste "live" toernooi was in Munchen in 2001. De finale tussen Makarov en Kanamura was een hele mooie en top reclame voor de judosport. Deze is hier terug te bekijken in deze  finale Maar ook andere judohelden zoals Ryoko Tani en Kosei Inoue wonnen hier goud.

Ook in 2003 was ik erbij in Osaka (en gelijk mijn eerste trip naar Japan). Mooi om te zien hoe de Japanners het beleven en hoe groot het is in Japan. En vanaf 2013 ben ik op verschillende WK's actief geweest als coach met judoka's die uit de eigen school opgeleid waren.

En dan nu het WK Judo in Boedpast, 118 landen, 665 deelnemers en poultjes met 65 deelnemers zijn geen uitzondering. Met de Olympische spelen over een maand in Tokyo zijn er in sommige categorieen de nummers 1 afwezig, maar er valt nog genoeg te genieten👌🏻

Ik ga er in ieder geval weer met plezier naar kijken en uiteraard extra trots naar oud judoka's van mijn club Frank de Wit uit Heemskerk die in de klasse -81 kg uitkomt en Karen Stevenson die de mat opkomt bij de landenteams.
Over de schrijver
Al mijn hele leven "sportgek", gestart op 5 jarige leeftijd op de judomat en dit niet meer losgelaten. Naast de Budo sporten Judo, Karate en Jiu Jitsu al 36 jaar werkzaam als judo/jiu jitsu leraar en (personal) trainer. Verder al 27 jaar bezig als ondernemer met mijn Judo Ryu Rietdijk en Reshape Your Body studio's.
Reactie plaatsen